WAT KREEG IK OP PAKJESAVOND?

De sint is weer uit het land en de rust is voor even weer wedergekeerd. Het was een hectische week, met een super drukke to do. Onder andere stond sinterklaas vieren op mijn stage en pakjesavond met familie op de planning. Weten wat ik kreeg op pakjesavond? Lees dan snel verder! 

Samen met Robin zijn familie vieren wij ieder jaar pakjesavond. Wij doen dit door middel van lootjes trekken via lootjestrekken.nl. Voor vele van jullie vast heel herkenbaar. Onze afspraak is daarbij dat wij een gedicht schrijven en een surprise maken voor degene die je hebt getrokken. Het fijne van lootjes trekken vind ik, dat je zelf je wensen kunt doorgeven, maar ook de wensen van de ander kunt zien. Meestal krijg je dan ook echt dingen waar je om gevraagd hebt en die je dus leuk vindt! 

Ik had dit jaar een gevuld verlanglijstje, met veel verschillende dingen. Zo had ik goudkleurige kaarsen, een dopper, gebaksvorkjes, theedoeken, receptenboek en een lampionnen slinger op mijn lijstje staan. 
Soms heb ik veel moeite met het maken van een verlanglijstje, maar dit jaar heb ik zo af en toe mijn notities bijgehouden. Sinterklaas en kerst zijn de perfecte manieren om dingen te vragen die je nodig hebt en leuk vindt om te krijgen. Maar wat heb ik nou daadwerkelijk gekregen? 

Receptenboek
Op mijn verlanglijstje had ik een leuk receptenboek van HEMA gezet. In dit receptenboek kun je zelf je recepten opschrijven en bevat verschillende tabladen: starters, salads, lunch, dinner, sides en desserts. Super uitgebreid en voldoende mogelijkheden! 

Goudkleurige kaarsen
Iets waar je wat mij betreft nooit genoeg van in huis kunt hebben: kaarsen! Ik steek het liefst 365 dagen per jaar, iedere avond de kaarsjes aan. Ik vind dit zo sfeervol en gezellig in huis. Onlangs kocht ik een paar mooie kaarsenhouders bij de Laif&Nuver in Groningen, waar mooie lange dinerkaarsen in kunnen. De laatste tijd heb ik wat meer goudkleurige tinten in huis en ik zag dat ze wederom bij de HEMA hele mooie kaarsen hadden. Ik zette deze dus ook op mijn lijstje en heb ze nu op tafel staan.


Gebaksvorkjes

Iets wat je eigenlijk gewoon in huis moet hebben zijn gebaksvorkjes. Altijd bij het vieren van onze verjaardag vergat ik gebaksvorkjes te kopen. Ik besloot om het in mijn notities te bewaren en bedacht bij het invullen van mijn lootje ineens dat ik deze nog nodig had. Persoonlijk vind ik het leuk om zulke dingen te krijgen met bijvoorbeeld pakjesavond. Gelukkig werd het wachten beloond en heb ik mijn serviesset kunnen uitbreiden met deze mooie gebaksvorkjes! 

 

Naast de onwijs leuke cadeautjes die ik graag wilde hebben, had Robin zijn oma een prachtige surprise  met een mooi gedicht gemaakt. Het gedicht was super persoonlijk, wat een gedicht ook echt mooi maakt in mijn ogen. Als surprise kreeg ik een mooie taart (zie de foto hieronder). Het leuke aan een mooie surprise is dat je hem een leuk plekje in huis kunt geven! Zelf had ik mijn schoonvader en voor hem maakte ik een tafel met diverse sushi! 


Hoe heb jij sinterklaas gevierd? 

Veel liefs,
Eileen