Waarom je elke dag avocado moet eten

Je leest veel positieve dingen over de avocado. Dit is ook niet gek, want het is een hele gezonde vrucht. Het bevat veel vitamines, waaronder 5 verschillende B vitamines en Vitamine C en E. Door de vele gezonde vetten die een avocado bevat is het een super vrucht voor je hersenen, plus daarop die B vitamines die ook nog eens goed zijn voor je zenuwstelsel en je hersenen, maakt dit de avocado een echte oppepper voor je happiness.

 

Door de vitamine E en C Is een avocado een essentieel goed voor een mooie stralende huid, omdat je huid voornamelijk deze vitamines bevat. Nu is het ook nog eens zo dat je vitamine E niet zelf aanmaakt, maar je het binnen moet krijgen via je voeding. Te weinig vitamine E kan dus zorgen voor een slechte toestand van je huid. Dus de volgende keer dat je een droge huid hebt, neem eens een lekkere avocado.

Avocado kan je op veel verschillende manieren eten. Lekker is bijvoorbeeld om er een guacemole sausje van te maken. Ook vind ik het lekker om avocado op een geroosterd broodje met ei en zalm te eten, hmmm! Wordt al blij als ik er aan denk. Je kan nu ook ingevroren avocadostukjes bij de Albert Heijn kopen, dit is ook makkelijk voor door bijvoorbeeld een smoothie.

Dit goedje, de avocado, is trouwens ook perfect om als gezichtsmasker te gebruiken. Wegens de hoeveelheid vitamine E, is dit het perfecte huidmasker! Natuurlijk geef ik jullie wat inspiratie mee:

Heb je een droge huid? Dan moet je dit masker echt eens uitproberen!

Ingrediƫnten:
– Halve avocado
– 1 eetlepel honing

Hoe?
Lepel de avocado uit en prak het fijn. Voeg daarna 1 eetlepel honing toe, en zo simpel is het. Smeer het mengsel op je gezicht en laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Spoel af met lauw warm water en dep je huid droog, tada! Een lekker zacht huidje šŸ™‚

Liefs,

Lisanne