UTRECHT, EEN VAN DE MOOISTE STEDEN! #DEEL 1

De herfstvakantie is alweer even geleden en het is alweer de hoogste tijd voor alle tentamen stress. Toch kan ik nog even heerlijk nagenieten als ik aan mijn tweedaagse stedentrip met mijn schoonmoeder denk. Afgelopen vakantie zijn wij namelijk twee dagen naar Utrecht geweest.

Het was weer een hele zoektocht, want waar wouden we toch heen? Aangezien ik donderdagavond moest werken en mijn schoonmoeder pas vanaf dinsdag kon, moest het een kort tripje worden. We hadden al diverse plekken onder de loep genomen, maar kwamen toch op Utrecht uit. Een stad waar we allebei al eens geweest zijn, maar waar wij allebei ook best wel weer eens naar toe wilden. Ik zocht op het internet naar wat hotels, mijn schoonmoeder kocht haar treinticket en ik zocht de reistijden op. Klaar is kees, na heel lang zoeken vonden we het toch!

Hotel 26
Op het internet kwam ik Hotel 26 tegen en ik was direct op. Hotel 26 beschikt namelijk over vijf verblijfsmogelijkheden aan de Utrechtse grachten en werven. Heel toevallig, want ik had mij hier al eerder op georiënteerd, maar dan in de AirBnb’s. Dit hotel sprak mij toch vele malen meer aan en ik besloot hem aan mijn schoonmoeder voor te stellen. Ook zij was direct enthousiast en we besloten dit hotel te boeken.
Bij aankomst werden wij vriendelijk naar onze hotelkamer geleid. Onze kamer was gelegen aan de straat achter het hotel. Een kleine 3 minuten lopen naar de binnengrachten van Utrecht. Pas wel op, want je moet een stijl trapje naar beneden en langs een boom die het looppad versmald. De kamer zag er goed ingericht uit en er waren voldoende voorzieningen aanwezig (koffie en thee, badproducten, föhn, televisie). Wat ons wel direct opviel was dat het erg warm was in de kamer, wat wij wel als onprettig hebben ervaren. Vooral tijdens het slapen was het echt heel erg warm.

Voordat wij ging inchecken zijn wij wezen lunchen bij Anne & MaxMijn schoonmoeder was hier al een keer eerder geweest en dit was haar zeer goed bevallen. Heel eerlijk, ik begrijp echt heel goed waarom. Dit is echt wel één van de gezelligste plekjes waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en kunt borrelen. Althans, waar ik geweest ben natuurlijk. Wij kozen voor een uitgebreide lunchplank (foto hieronder) en een lekker kopje koffie en thee. De sfeer bij Anne & Max is erg prettig. Het personeel is vriendelijk en de service is naar mijn mening snel (ondanks de enorme drukte). Er werd al vrij snel verteld dat het nog even 15 minuutjes zou duren. Helemaal geen probleem dachten wij, zo snel hadden wij het in eerste instantie niet eens verwacht.

Onze lunchplank was rijkelijk gevuld met drie verschillende soorten brood, een croissantje, een chocoladebroodje, vijf verschillende soorten groentesoep, gezouten boter, drie soorten hummus, ham en kaas en een lekkere salade. Dit was echt heerlijk en meer dan genoeg voor twee personen. O ja, er zat ook nog iets met ei bij, maar dat lust ik niet.

Na ons bezoekje aan Anne & Max zijn wij gaan inchecken en hebben wij onze spullen weggebracht. Vervolgens zijn wij teruggelopen naar de winkelstraten. Mijn schoonmoeder liet mij een paar leuke plekjes zien die ze had onthouden na haar vorige bezoek en we zijn lekker door de stad gelopen. Mijn vriendin had mij die dag daarvoor een leuke hotspot verteld, waar we zeker weten naar toe moesten gaan indien ze een plekje vrij hadden. Het zou daar namelijk altijd druk zijn.
We hebben onze Google Maps erbij gepakt en zijn opzoek gegaan.

Olivier 
Olivier is een Belgisch Biercafé waar je zeker weten naar toe moet gaan mocht je in de buurt zijn. Zoals op hun site beschreven staat: “Een nostalgische belevenis in een authentieke Belgische sfeer.” Olivier is gevestigd in een oude kerk uit 1860 waarbij ze zoveel mogelijk elementen bewaard hebben. Wij lieten ons eigenlijk een beetje verassen door de jongen die ons hielp. We kozen voor een Gouden Carolus zonder goed na te gaan hoe zwaar dit biertje zou zijn. Hij smaakte erg goed, maar was wel wat aan de zware kant. Het nadeel hiervan is is dat ik dan altijd zo snel een dipje heb. Het liefst duik ik dan even mijn bed in. Anyway, dit was ook echt een hele leuke plek. Om je heen zitten mensen van alle verschillende leeftijden en spelen mensen spelletjes. Het café is erg groot, maar erg druk. Je moet echt geluk hebben dat je een plekje kunt bemachtigen.


Na ons lekkere biertje zijn wij terug gegaan naar onze kamer. De middag was voorbij gevlogen en wij gingen ons even opfrissen. Rond half zeven zijn wij op zoek gegaan naar een leuk plekje om te eten. Het was ons al opgevallen dat het overal erg druk was en dan is half zeven nog iets zoeken niet ideaal. Zowel mijn schoonmoeder als ik konden niet echt een goede keuze maken of bepalen waar we echt veel zin aan hadden. Onderweg kwamen we allemaal leuke winkeltjes tegen die we zouden onthouden voor de volgende dag. Dit zorgde ervoor dat het later en later werd voordat we iets hadden gevonden haha.

Uiteindelijk kwamen we uit bij Beers & Barrels. Hier was mijn schoonmoeder de vorige keer ook geweest, maar zij vond het zeker de moeite waard om hier nog een keer heen te gaan. Bij aankomst was het natuurlijk vol, maar wij konden plaatsnemen aan de bar. Wij vonden dit zelf niet zo prettig om aan de bar te eten en besloten om eerst een drankje te bestellen, een broodplankje te nemen en dan maar even afwachten. Wellicht duurde het wel helemaal niet zo lang voordat er weer tafel vrij was. Na dik een halfuur kwam er een tafel vrij en dit kwam mooi uit. We hadden ons broodplankje op en kozen vervolgens voor een heerlijk stuk(je) vlees.


Beers & Barrels is gevestigd in een oude werf aan de gracht. Je zou verwachten dat dit niet zo heel groot is, maar ik was hier echt verbaasd over. Bij Beers & Barrels heb je ook grote groepstafels waarbij je een tap met bier hebt. Super leuk voor een avondje met vrienden of vriendinnen. Het eten smaakte ook nog eens super goed en wij bestelden een heerlijk toetje na. Wij kregen een groot plateau met van alle desserts die ze op het menu hebben staan wat. Dit was zo ontzettend lekker, maar ook erg veel!


Utrecht kent zo onwijs veel mooie plekjes en leuke eettentjes. Later deze week verschijnt er nog een deel 2!

Wat vinden jullie van Utrecht?

Veel liefs,
Eileen

15 thoughts on “UTRECHT, EEN VAN DE MOOISTE STEDEN! #DEEL 1

  1. Miss Elli zegt:

    Vreemd, ik weet bijna zeker dat ik hier al eerder gereageerd had, maar zie mijn reactie nergens terug 🤔
    Maar goed, wat ontzettend leuk dat je dit soort trips met je schoonmoeder doet. Leuke tips ook voor als ik weer eens in Utrecht ben.

  2. Inge zegt:

    Ik woon zelf in Utrecht dus veel van deze plekjes ken ik al. Maar bij een volgend bezoekje moet je echt naar se7en gaan. Ontzettend leuk restaurantje!

Reacties zijn gesloten.