Strawberry snacks – summer food

Yes, vandaag deel ik mijn favoriete strawberry snacks met jullie. Wellicht kom je hierdoor op nieuwe ideeën om lekker te genieten van een portie aardbeien. Wat mij betreft één van de lekkerste soorten fruit.
Je zult vast wel denken hoe ik nou weer op het idee ben gekomen om een blog te schrijven over aardbeien. Zoals ik hierboven al schreef zijn aardbeien één van mijn favoriete soorten fruit en tijdens deze mooiere zomerdagen eet ik deze ook dagelijks. Gewoon een bakje met aardbeien vind ik dan weer niet zoveel aan en daarom probeer ik ze vaak te combineren met iets anders. Hieronder kun je lezen welke:

Beschuit met aardbeien
Deze combinatie kent vast iedereen wel! Je neemt een aantal beschuitjes, ik neem er zelf meestal twee en smeert ze in met boter. Vervolgens was je de aardbeien even onder de kraan en snijd je ze door midden. Je kunt ze er ook in het geheel opleggen, maar dit eet niet erg makkelijk. Tevens heb je minder aardbeien nodig om je beschuitje te beleggen. Vervolgens strooi ik er altijd een beetje suiker overheen. Door de toevoeging van suiker krijg je net iets meer smaak aan je beschuitjes met aardbeien. Dit tussendoortje is super makkelijk en snel klaar.

Fruitsticks
Onlangs ben ik jarig geweest en ik wilde eens iets anders dan de standaard worst en kaars. Ik besloot om fruitsticks te maken van aardbeien en groene druiven. Ik twijfelde eerst een beetje of ik die twee soorten fruit wel lekker bij elkaar vond, maar het was echt een succes. Ik koos voor twee druiven en twee aardbeien per stick. Je kunt zelf natuurlijk een ander stuk fruit toevoegen voor extra variatie. Ook dit is weer super makkelijk te maken en snel klaar. Daarnaast zou je dit ook gemakkelijk mee kunnen nemen naar je werk, school of een middagje naar het strand.

Yoghurt met aardbeien
Je kunt aardbeien of ander fruit ook heel makkelijk combineren met yoghurt of kwark. Persoonlijk kies ik vaker voor kwark dan voor yoghurt, maar yoghurt ligt denk ik iets meer voor de hand. Je pakt een schaaltje en vult het met yoghurt of kwark en voegt de stukken fruit toe. Ook dit is weer makkelijk en snel klaar. Daarnaast is dit ook makkelijk om mee te nemen naar je werk of iets dergelijks. Ik kies zelf vaak voor dit tussendoortje of ik start de dag ermee.

Maaltijdsalade met aardbeien
Ik eet best vaak een maaltijdsalade in combinatie met een lekker stukje brood uit de oven of een lekkere soep. Voor mij lagen aardbeien niet zo voor de hand als het om een maaltijdsalade gaat. Onlangs heb ik op het internet gezocht en kwam ik een hele fijne combinatie tegen. Een maaltijdsalade hoeft niet altijd uitgebreid te zijn, ook een simpele salade kan erg lekker zijn. Je hebt alleen wat veldsla nodig, pijnboompitten, geitenkaas, basilicum en aardbeien. Je kunt een makkelijke en lekkere dressing maken door wat balsamicoazijn met honing te mengen en na de dressing voeg je nog wat peper en zout toe. Bij voorkeur kun je nog een beetje olijfolie toevoegen. Wanneer ik salade maak voeg ik altijd een beetje olijfolie toe, dit geeft nog net dat beetje extra.

Last but not least, water met aardbeien en munt
Niet bepaald een snack, maar wel ontzettend belangrijk. Je kunt heel makkelijk aardbeien en munt toevoegen aan je water. Dit zorgt voor een heerlijke, frisse smaak tijdens de zomerdagen. Ik ben niet bepaald een waterdrinker, maar dit helpt wel om iets vaker naar de waterkan te grijpen.

Eetsmakelijk!

Veel liefs,
Eileen