Nog maar één maandje te gaan!

Het is even stil geweest aan deze kant aangezien er de laatste tijd zo ontzettend veel veranderd is. Ik ben verhuisd, ben bijna klaar met mijn minor én ik vertrek over precies een maand naar Curaçao voor maar liefst vijf maanden!

Het einde van mijn opleiding is nu echt bijna in zicht. Wat is dit onwijs snel gegaan, bizar gewoon. Ik kan mij nog zo goed het moment herinneren dat ik mij had ingeschreven voor de studie, de datums voor de toelatingstoetsen zorgvuldig uitkoos en ondertussen bezig was met het afronden van de opleiding Junior Kapper. Vier jaar geleden voelt maar als een paar weken. Nu, vier jaar later.. werk ik aan mijn verslagen en studeer ik voor mijn tentamens voor de minor 4-Dimensionaal leiderschap. De tijd vliegt echt letterlijk voorbij, maar man o man, wat heb ik hier veel zin aan!

De tickets zijn geboekt, de huisvesting is geregeld en mijn stage is helemaal rond. Op 10 februari start mijn afstudeerstage in groep 1-2 en zal ik vijftien weken lang van maandag tot en met donderdag voor de klas staan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch altijd wel weer een beetje spannend vind wanneer je weer aan een nieuwe stage begint. Je moet toch de school, docenten en kinderen weer opnieuw leren kennen en de eerste dagen is het toch altijd weer een beetje gek dat er iemand continu over je schouder meekijkt. Gelukkig kan ik me altijd snel over dit gevoel heenzetten en doe ik lekker mijn ding. Toch voelt het wel een beetje gek dat dit hopelijk mijn allerlaatste stage op de PABO zal zijn.

Naast mijn stage zal ik moeten werken aan mijn onderzoeksscriptie en afstudeerportfolio. Genoeg te doen dus! Er is één groot voordeel aan het onderwijs daar: de scholen beginnen om 07:15 en zijn klaar om 12:30 uur. In de middag genoeg uren over om wat werk te verrichten en natuurlijk lekker chillen op het strand.

Hoe bereid ik mij nou voor op deze afstudeerstage en mijn vertrek naar Curaçao? Nou heel eerlijk, het besef is er eigenlijk pas echt de laatste dagen. Ineens kwam de gedachte: “Ik ga echt verhuizen naar Cura en hopelijk ben ik daarna afgestudeerd.” Best gek, want ik weet al maanden lang dat ik ga, maar nu het zo dichtbij komt wordt het allemaal zo echt. De aankomende weken heb ik helaas nog zo’n zeven tentamens af te ronden en dan heb ik hopelijk mijn 30 EC punten binnen voor de minor. Dat zou mooi zijn, want dan loop ik volledig bij. Vanuit de PABO heb ik de eerste drie jaren namelijk volledig afgerond. Daarnaast staan er nog een aantal knip afspraken, werk ik nog steeds bij van Arendonk schoenen en natuurlijk heel veel leuke afspraken met vriendinnen. De agenda is letterlijk iedere dag gevuld tot en met 6 februari.

Veel dingen zullen wel last minute worden, zoals mijn spullen inpakken, bekijken wat ik allemaal wil gaan doen en natuurlijk nog even wat leuke zomerse items inslaan (dus let me know wanneer je nog leuke tips hebt). Ik ga de aankomende vier weken nog even heel hard knallen en genieten van alle lieve mensen om mij heen. Fijn dat je op deze momenten merkt wie je steunen, voor je klaar staan en net even dat steuntje in de rug geven die je soms nodig hebt. Ik ben dankbaar, voor het feit dat ik deze kans heb gekregen, dankbaar voor de lieve mensen, maar ook stiekem best een beetje trots op mijzelf. Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik deze stap zou maken, dat ik na een shitty halfjaar er nu klaar voor zou zijn om deze mooie kans waar te maken.

Veel liefs,
Eileen