NEWBORN!

Voor jullie is dit waarschijnlijk net zo’n verassing als dat het voor mij was bij thuiskomst. Bij het verlaten van de woning heb je twee katten, maar bij thuiskomst heb je er vier! Ja, en nu?

Ergens, heel ergens hadden we dit kunnen zien aankomen. Na onze vakantie naar Kaapverdië zagen wij dat onze poes best wel was aangekomen. Zowel Maylo als Noura waren beiden nog niet geholpen om kittens te voorkomen. Een beetje eigenwijs en er nog niet helemaal over uit of er wel of geen kittens moesten komen. Telkens dacht ik weer, ach.. hij doet het toch niet goed en dit duurt nog wel even. Deze twee dingen bleken dus alles behalve waar te zijn.

Na onze vakantie realiseerden wij ons dat het wellicht toch verstandig was om Maylo te castreren. We konden aan zijn gedrag merken dat hij niet lekker in zijn vel zat. Aangezien het leek alsof hij blaasproblemen had, heb ik een afspraak gemaakt bij de dierenarts en ook daar besloot ik dat hij gecastreerd moest worden. Een week later kon Maylo terecht en ergens had ik toch al een beetje spijt. Eerlijk is eerlijk, kittens zijn toch wel heel leuk.. Anyway, de weken gingen voorbij en Noura begon dikker en dikker te worden. Je vraagt jezelf dan toch elke keer af, zou ze dan toch zwanger zijn? In mijn beleving was dit toch niet echt mogelijk, maar ik wilde toch met haar langs de dierenarts. Wellicht was er toch iets anders aan de hand en zou ze veel pijn ervaren.

Op vrijdag wilde ik bellen, maar er kwam onverwachts iets tussendoor. Hierdoor lukte het niet meer om langs te gaan en ik besloot om maandag vrij te roosteren zodat ze toch even heen kon. Zoals ik al zei, de dag verliep zo anders dan gepland en in de avond kwam er een gezellig etentje bij. Samen met vrienden even gezellig tafelen en wijntjes drinken om vervolgens nog even dansjes te gaan doen in de stad. Natuurlijk wilde ik perse langs huis om mijzelf even op te frissen.
Bij binnenkomst zag ik al wat bloed liggen en ik dacht direct: ”Oh nee.. wat is er gebeurd?” Maylo zagen we rondlopen, maar Noura niet. We keken snel de kamer door en zagen dat Noura in het hokje van de krabpaal lag. Naast haar lagen vier hele kleine ratjes. Noura en de kleintjes lagen er zo vredig bij en ik raakte in eerste instantie een beetje in paniek. Ik was hier zo niet op voorbereid..

Hier zijn de kittens een halve dag oud. 

Zoals je wellicht wel weet, kun je de eerste paar dagen niet zoveel de kittens betekenen. Ze slapen en drinken en meer doen ze nog niet. Wij hebben vooral de eerste paar dagen wel iedere dag gewogen om eventuele groeiachterstand direct op te merken. Tot op heden verloopt de ontwikkeling hartstikke goed en mogen ze bijna hun eerste bezoekje aan de dierenarts brengen. De kittens zijn nu echt al veranderd in katjes en je begint de persoonlijke kenmerken echt al te zien. Op bovenstaande foto lijken ze allemaal wit, maar twee kittens zijn nu al een beetje grijs. Ze beginnen nu ook echt al actief te worden. Zo nu en dan proberen ze te gaan staan en rond te gaan lopen en ook de oogjes zijn al open. Zo lief!

Wij zullen de kittens niet zelf houden, maar na ons bezoek aan de dierenarts zullen wij met meer informatie komen over hoe en wat. Ik krijg nu al regelmatig de vraag hoeveel ze kosten etc. Ik wil eerst weten of alle kittens in goede gezondheid verkeren, dat is namelijk veel belangrijker!

Ben jij ook een dierenliefhebber?

Veel liefs,
Eileen

2 reacties op “NEWBORN!

  1. Pingback: HOE GAAT HET NU MET ZE? - 24|7 Musthaves

Reacties zijn gesloten.