Let’s go – vakantie #1

Een vakantie met een lach en een traan. Voorheen kwam mijn vakantie update erg snel online, maar dit keer heeft het wat langer op zich moeten wachten.. De redenen hiervoor, die lees je straks.

Na een paar drukke laatste weken van het derde studiejaar was het op 14 Juni tijd voor vakantie. We hadden besloten dat het een roadtrip vakantie moest gaan worden, waarbij we op diverse campings zouden overnachten. Aangezien ik niet in een keer door wilde rijden, boekte ik een Air B&B in Nancy, Frankrijk voor de nacht van zondag op maandag. De reis verliep voorspoedig en rond een uurtje of drie kwamen wij aan in deze mooie stad. Onze Air B&B lag in het midden van de stad op een top locatie en dat voor maar €40,- per nacht. De winkels waren gesloten, want het was de nationale feestdag van de Fransen, maar het zonnetje scheen, de temperatuur was aangenaam (27 graden 😊) dus mij hoorde je niet klagen. Op slechts 100 meter lopen is het Place Stanislas gelegen. Aan alle zijden van dit prachtige plein zijn leuke restaurantjes te vinden en je kunt zo doorlopen naar Parc de la Pépinière. Hier kun je echt heerlijk wandelen, lunchen, er is een mini dierentuin, een rozentuin en je kunt er fietsen huren. 

Na een leuke middag waarbij we de stad hadden verkend en een heerlijke pizza hadden gegeten, besloten we niet te laat op bed te gaan. De volgende ochtend zouden we om acht uur weer verder gaan om naar onze eerste camping te gaan. Rond een uurtje of elf hoorden wij onwijs veel lawaai en het was erg warm in ons verblijf. Ik besloot om een kijkje te nemen, het was tenslotte een feestdag en daar zou het lawaai wel mee te maken hebben. En dat klopte, toeterende auto’s, schreeuwende mensen, vlaggen, hele hordes mensen. Verder op zou ook vuurwerk zijn geweest, maar dat hadden we helaas gemist. We besloten nog even op het plein te kijken en zagen allemaal mensen zitten op de grond. Er was verder nog niet veel te zien, maar door de sfeer die er hing kon je voelen dat er iets ging gebeuren. We besloten te wachten en om 23:45 uur begon het spektakel. 

Kippenvel en verbazing, wat was dit mooi. Een prachtige licht- en klank show vond plaats op de gebouwen van Place Stanislas. De kijker werd meegenomen terug in de tijd, naar 100 jaar geleden. Wij dachten dat dit speciaal was voor de nationale feestdag, maar na wat research blijkt die iedere zomeravond van 15 juni tot 15 september te zijn. Mocht je nog  in de buurt zijn, dan is dit zeker de moeite waard. 

Na een onrustige nacht zijn we de volgende ochtend om acht uur vertrokken richting Marlens, Frankrijk. We besloten om naar camping Le Champ Tillet te gaan, een plek waar Robin vroeger regelmatig kwam. Hier zijn wij twee jaar geleden ook geweest, maar toen hadden we helaas erg slecht weer. De weersverwachtingen waren nu een stuk beter en daarom wouden wij graag terug. Daarnaast wilden wij graag duiken en het leek het ons leuk om dit bij het meer van Annecy te doen. De omgeving is en blijft zo ontzettend mooi daar. Anyway, we kwamen aan op de camping en er was nog een plekje vrij. Het was nog best rustig op de camping (wat ik totaal niet erg vind) en daarom hadden we nog keuze om een plekje uit te kiezen. We stonden achter de plek waar we twee jaar geleden stonden. Het voelde wel een beetje gek om weer op dezelfde camping te zijn, maar wat was het fijn dat de zon scheen, het warm was en we lekker buiten de tent konden relaxen. 

Op deze camping zijn wij uiteindelijk drie dagen geweest. Zoals ik eerder al schreef, wilden wij graag gaan duiken. Helaas hadden wij een papier mee moeten nemen, die wij niet bij ons hadden. In Frankrijk gelden blijkbaar andere regels. Aangezien wij twee jaar geleden ook al in deze omgeving waren, wilde ik wel graag ergens anders heen. De omgeving is prachtig, maar op loopafstand van de camping is niet heel veel te beleven. Overdag hebben wij natuurlijk wel veel ondernomen. Zo zijn we een dagje naar Annecy geweest en hebben wij Fort de Tamié bezocht. Benieuwd naar de overige dingen die je in de omgeving kunt doen? Ik schreef er twee jaar geleden een blog over en die kun je hier lezen. 

Op woensdagavond besloten we een andere camping te boeken, wat wij normaal gesproken dus niet doen. We hadden leuke verhalen over deze camping gehoord en de foto’s en reviews zagen er dan ook goed uit. Wij zouden eerst tot vrijdag blijven, maar donderdagochtend besloten we toch om onze spullen te pakken en verder te gaan. Benieuwd naar welke plek en camping wij zijn gegaan? Je leest er binnenkort meer over in: mijn vakantie #2. 

Ben jij al op vakantie geweest of ga je nog? 

Veel liefs,
Eileen