JE HAAR VERZORGEN IN DE ZOMER, DOE JIJ DIT OP DE JUISTE MANIER?

YES, we hebben al een aantal mooie, warme zomerdagen gehad en hier en daar al een terrasje of strandje kunnen pakken. Wanneer je van het zonnetje en het warme weer wilt genieten, moet je natuurlijk je huid en je haar op de juiste manier verzorgen. Je huid scrubben, insmeren en een verzorgende crème gebruiken doe je wellicht al, maar verzorg jij je haar ook op de juiste manier?

Door mijn ervaring in de kapsalon weet ik natuurlijk hoe belangrijk het is om je haar te verzorgen met de juiste behandelingen en producten, al helemaal in de zomerperiode. Toch denken veel mensen er niet bij na om ook hun haar het juiste te geven. Je haar verzorgen in de zomer is wellicht ook niet het meest voor de hand liggend wanneer je het al zo warm hebt, gaat zwemmen of een snelle knot of staart in je haar maakt. Toch krijgt jouw haar in de zomer behoorlijk wat te verduren. De zon droogt je haar namelijk uit, wat ervoor zorgt dat je haar droog aanvoelt en snel gaat klitten. Daarnaast doe je met chloor en zoutwater je haar ook geen plezier. Terwijl de zon je haar uitdroogt, maakt je hoofdhuid meer vet aan om ervoor te zorgen dat de hoofdhuid soepel blijft. Ook kan de zon ervoor zorgen dat je haarkleur snel(ler) vervaagt, waardoor je jouw mooie glans kwijt bent of met een vervaagde kleur rond loopt. Behoorlijk wat puntjes dus die jouw haar te verduren krijgt.

Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt ondernemen om jouw haar in de zomer ook op de juiste manieren te verzorgen. Er zijn bijvoorbeeld diverse shampoo’s en conditioners voor de zomer die jouw haar tegen de zon beschermen. Enkele merken hiervoor zijn: Redken, Wella, Matrix of Kérastase. Je betaalt zoals je weet wel iets meer voor deze producten, maar geloof mij, het is het waard!
Daarnaast gebruik ik zelf ook altijd een masker in de zomer. Dit doe ik buiten de zomerweken om ook, maar dan alleen wanneer mijn haar het echt nodig heeft. Mijn haar heeft namelijk de neiging om snel vet te worden. Anyway, een masker is erg verzorgend voor je haar en geeft je haar een echte boost. Ook hier heb je weer diverse producten voor (zie bovengenoemde merken).

Naast een shampoo, conditioner en maskeer gebruik ik altijd een olie in mijn haar. Doe dit alleen in de punten van je haar, anders kan het haar vet worden. Ik doe dit iedere ochtend en wanneer nodig ook voor het slapen gaan. Daarna haal ik pas een borstel door mijn haar, om ervoor te zorgen dat mijn haar niet te veel beschadigd. Bij het borstelen van het haar kun je gewoon niet voorkomen dat je enkele haren stuk trekt. De olie zorgt ervoor dat dit in mindere mate gebeurt.

Andere voor de hand liggende tips zijn: probeer het wassen van je haar te beperken. In een vorig artikel heb ik je uitgelegd waarom. Het beperken van het wassen van je haar kun je doen door je haar wat vaker vast te dragen of een douch muts gebruiken. Daarnaast is het dragen van een hoed of pet tijdens het zonnen ook niet verkeerd. Hiermee geef je de zon minder de ruimte om jouw haren te beschadigen.

Heb jij nog handige tips? Let us know!

Veel liefs,
Eileen