HOE VERZORG IK MIJN HAAR?

Aangezien ik mijn haar regelmatig kleur, maar wel mooi kan laten groeien, krijg ik regelmatig de vraag wat ik voor haarproducten gebruik. Naast het feit dat ik mijn haar regelmatig kleur heb ik natuurlijk mijn kappersdiploma en kan ik naar waarheid zeggen dat ik ook wel het een en ander weet over haarverzorging. Wellicht heb je wat aan mijn tips!

Enige tijd geleden schreef ik al eens een artikel met betrekking tot het wassen van je haar. Heb je het artikel niet gelezen? Dan kun je dat hier doen. Mijn allereerste tip is dan ook, was je haar zo min mogelijk, want dit heeft negatieve gevolgen voor zowel je haar en hoofdhuid. Ik was mijn haar zelf meestal om de 3 á 4 dagen. Het liefste stel ik dit nog een paar dagen uit, maar dan kan ik er helemaal niks meer mee. kun jij het wel rekken tot één keer in de week? Dan zou ik je dat zeker aanraden en je zult zien dat je haar veel beter wil blijven zitten!

Wanneer ik mijn haren was kies ik zelf voor de wat duurdere producten. Veel mensen noemen dit ook wel kappersshampoo, omdat je dit voorheen alleen bij de kapper kon aanschaffen. Tegenwoordig (helaas voor de kapperszaken) is er op het internet ook onwijs veel te vinden voor een goedkopere prijs. Zelf gebruik ik de shampoo en conditioner van het merk Fudge. Zeker wanneer je een silvershampoo gebruikt, vind ik dit een echte must. Deze silvershampoo is enorm krachtig en verwijderd een gele gloed binnen no time. Daarnaast vind ik de shampoo ook nog best verzorgend. Silvershampoo kan wel een uitdrogend effect hebben op je haar en daar word je echt niet vrolijk van. Bij deze shampoo heb ik daar geen last van, en daarnaast gebruik ik ook de bijbehorende conditioner.

Conditioner heeft een verzorgende werking en zorgt er vaak voor dat je haar na het douchen beter doorkambaar is. Je bent wellicht gewend om na het douchen je haren dan ook te borstelen, maar dit moet je eigenlijk niet doen. Je haar is namelijk erg breekbaar wanneer het nog nat is en je kunt je haren het beste borstelen wanneer het weer droog is.
Kun je toch niet wachten met het borstelen van je haar? Dan is een leave-in conditioner een goede optie. Deze kun je aanbrengen en in je haar laten zitten. Zelf gebruik ik liever een olie, omdat ik onder de douche altijd een conditioner gebruik.

Zoals ik net al zei, ik gebruik altijd een olie. Dit doe ik zowel na het douchen als in de ochtend op de droog haar. Mijn punten zijn door de tijd heen natuurlijk een stuk droger geworden en daar werkt een olie perfect voor. Daarnaast ben ik van mening dat je haar dagelijks verzorgen hoe dan ook een must is. Je haar krijgt namelijk meer te verduren dan jij wellicht denkt. Borstelen, in een staart of knot, handen door je haar, in de wind, wanneer je slaapt.. noem maar op.
Zelf gebruik ik een olie van de kruidvat en je zult nu wellicht wel denken, dat is vast geen duur product. Nee, dat klopt helemaal! Ik heb diverse olie’s geprobeerd, maar ze bevielen mij telkens niet. De olie’s waren of te vet of hadden geen effect. Heel soms probeer ik dan eens iets anders en zo ook de olie van de kruidvat. Bevalt mij uitstekend, iedere ochtend breng ik een klein beetje aan in mijn haar en het is weer fijn doorkambaar. Daarnaast geeft een olie ook een mooie glans aan het het haar, mits je het juist aanbrengt en niet teveel gebruikt.

Naast een olie heb ik onlangs een anti-klitspray van Schwarzkopf aangeschaft. Ik gebruikte dit vroeger altijd toen ik nog heel lang haar had en dit vond ik echt een wondermiddel. De afgelopen weken, maar ook de aankomende weken lig ik veel in het zwembad en in de zee en dan vind ik zelf zo’n spray erg fijn. Mijn haar is dan makkelijk doorkambaar. het fijne aan een spray is dat je het gemakkelijk aan kunt brengen zonder dat je handen onder de olie komen te zitten. Vooral op vakantie wel erg prettig!

Last but not least, een masker. Op dit moment gebruik ik één keer in de week Olaplex. Toen ik mijn haar van blond naar donker liet verven, heeft de kapster Olaplex toegevoegd. Stap 1 en stap 2 kun je in de salon laten doen, stap 3 kun je aanschaffen voor thuis. Je gebruikt dit naar mijn weten alleen bij kleurbehandelingen en gaat beschadigd haar, voor zover kan tegen. Mijn mening is dat je haar kleuren hoe dan ook slecht is. Anyway, ik kocht stap 3 voor thuis. Ik breng dit één keer in de week aan op droog aan en laat dit de hele nacht intrekken. De volgende ochtend moet je haar wassen en heeft het een flinke boost gekregen. Geloof me, ik merk echt onwijs veel verschil! Na wat research kwam ik erachter dat je ook een aansluitende shampoo en conditioner hebt.

Maak je geen gebruik van maskers maar wil je wel je haar eens een flinke boost geven? Probeer dan eens kokosolie of e.d. en laat dit de hele nacht inwerken. Het kost je de volgende ochtend misschien iets meer moeite om je haren weer helemaal schoon te krijgen, maar het heeft wel een flinke boost gekregen. En onthoud, hoe natuurlijker, hoe beter!

Budget tip: Geef jij liever niet meer dan €10,- uit aan een shampoo? Bij de onder andere de kruidvat verkopen ze het merk AussieIk kreeg hier een keer een reisformaat van en probeerde deze uit op vakantie. Na mijn vakantie heb ik eens een grotere fles aangeschaft omdat ik best tevreden was. De geur is lekker en het leek mijn haar reageerde er prima op. Echter vond ik het toch niet zo prettig als de shampoos van Fudge, maar je koopt Aussie wel voor wat eurootjes minder.

Welke producten gebruik jij dagelijks voor je haar?

Veel liefs,
Eileen