HOE GAAT HET NU MET ZE?

De kittens zijn inmiddels zo’n drie week oud en groeien als kool. Maar hoe gaat het nu echt met ze? Je leest er alles over in deze post!

Op vrijdag 29 maart werden er maar liefst vier kleine kittens geboren. In mijn vorige post kon je lezen hoe wij erachter kwamen dat Noura zwanger was en hoe wij de kittens hebben gevonden. Het volledige artikel kun je hier lezen.
Ondertussen zijn de kittens dik drie weken oud en zijn ze al onwijs gegroeid. Ze ontwikkelen steeds meer hun eigen herkenbare kenmerken en je kunt ze steeds beter onderscheiden.

De eerste drie weken hoefde je even zo gezegd niet echt naar de kittens om te kijken. Ze deden niets anders dan slapen en drinken bij hun moeder. Het enigste wat ik hoefde te doen was de kittens wegen. Dit doe je om hun groeiproces goed in kaart te krijgen en eventuele groeiachterstanden op te merken. Als snel bleek dat er met het groeiproces niks mis was. De kittens groeien erg goed en zijn volgens de dierenarts dan ook aan de grote kant. Positief nieuws, we hoeven op het gebied van voeding dus nog niet zoveel te veranderen!

Vlak voor de paasdagen was er een kitten met een dicht oogje. Dit was een beetje schrikken, want daarvoor waren beide oogjes wel open. Hier was dus meer aan de hand. Al snel werd de dierenarts gebeld, want op de tweede dag zat het oogje nog steeds dicht. De dierenarts adviseerde om even een zalfje op te halen, waardoor het oogje snel weer zou herstellen. Waarschijnlijk was het een oogontsteking. Mocht het na de paasdagen niet verbeterd zijn, dan moest de kitten even langs gebracht worden. Het zalfje was opgehaald en werd aangebracht bij de kitten. Dit leek in eerste instantie prima, maar op de tweede dag zat ook het tweede oogje dicht! Hmm.. dit voelde toch wel heel sneu, vooral omdat de kitten hiervoor beide oogjes wel open had. We hebben ook het zalfje in het andere oogje aangebracht en gelukkig werd het al snel beter. Ondertussen lijkt het goed te gaan en lijkt de kitten weinig last te hebben.

Met de andere kittens is tot zover nog niks aan de hand! Ze spelen, lopen en beginnen al rond te rennen. Het is best bijzonder in hoe zo’n korte tijd de kittens zich zo ontwikkelen. Aan het begin waren het hele kleine ratjes en nu zijn het echt al ragdoll kittens. Ze reageren op bewegingen en geluiden en willen ook al een beetje met de kastenspeeltjes spelen.  Soms klimmen ze al bij de tralies van de bench omhoog.

Met Noura, de moeder poes gaat ook alles prima. Ze doet het onwijs goed en is erg zorgzaam. Ze voelt goed aan wanneer de kittens voeding nodig hebben, maar pakt soms ook even haar eigen rust. Ik ben heel erg benieuwd hoe mooi de kittens zich nog zullen ontwikkelen, maar zie al wel een beetje op tegen het moment dat ze weg gaan..

Veel liefs,
Eileen