HET AFTELLEN KAN BEGINNEN!

Yes, het aftellen kan beginnen want het is alweer bijna 31 december. Dat betekend het einde van 2018, een jaar dat onwijs snel voorbij gevlogen is en waarin ik weer heel veel leuke dingen heb mogen doen. Maar, zover is het nog niet en er staan voor de komende weken nog een aantal dingen op de planning! 

De een vind het fijn, een nieuw jaar, voor hun een nieuw begin. Voor de ander kan het jaar niet lang genoeg duren. Ik heb persoonlijk nooit zo’n sterk gevoel bij een jaarwisseling, alleen vond ik het dit jaar wel erg snel gaan. Er zijn onwijs veel mooie momenten geweest die ik binnenkort uitgebreid toelicht in artikel over mijn happy moments van 2018. Deze laat ik nu dus ook even achterwege. Aangezien het jaar nog niet om is en de dagen zich gewoon verder voortzetten zal ik mij de komende tijd ook nog druk bezig houden met mijn studie.

Op de maandag en dinsdag loop ik mijn stage op het speciaal basisonderwijs in Roden en op woensdag, donderdag en vrijdag moet ik colleges op de Hanzehogeschool volgen. Deze periode zijn de colleges voornamelijk werkcolleges, dit betekent dat je echt zelf aan het werk bent met je studieopdrachten. Voorheen kon ik nog wel eens denken: ‘Ik ga een keertje niet’, maar dat zit er deze periode niet echt in. Ik moet mij dus aan deze strakke planning houden om een beetje mee te komen met de studiedruk die erbij komt kijken. 

Naast het lopen van mijn stage en het volgen van colleges werk ik op donderdagavond en zaterdag/zondag om en om in de schoenenwinkel. De afgelopen week heb ik wat extra uurtjes gemaakt en dit heeft ook voor wat extra drukte gezorgd. Helemaal niet erg, december is een leuke tijd en ik heb super leuke collega’s. Ik voelde mij al wel drie weken lang wat ziek, maar vandaag (maandag) is het ook echt doorgebroken. Waarschijnlijk waren alle extra activiteiten wel een beetje te veel. 

Op 19 december hebben wij een kerstdiner op de basisschool. Ik heb dit op mijn vorige stageschool vorig jaar ook gehad. Een onwijs leuke avond waarbij iedereen iets meeneemt. Je gaat dan gezellig met de klas genieten van de hapjes die iedereen heeft meegebracht. Dit zijn ook van die momenten die ik zeker niet wil missen, ook al ga ik eind januari naar een andere stageschool. Wanneer je, net als ik binnen een zeer korte tijd een goede band met de kinderen hebt opgebouwd, dan maken deze momenten de band nog sterker! 

Natuurlijk staat ook kerst vieren met de familie op de planning. Op eerste kerst dag vieren wij kerst bij Robin zijn ouders, samen met zijn opa en oma, oom en tante, nichtje en neefjes. Wij vieren dit met wat kleine cadeautjes en heerlijk lang tafelen. Ook hiervoor geld: iedereen brengt wat mee. Zodra het 1 december is kijk ik al uit naar kerst, de gezelligheid en familie om mij heen. Vroeger had ik hier nooit zoveel mee, maar tegenwoordig kan ik er geen genoeg van krijgen. 

Op tweede kerstdag koken Robin en ik voor mijn ouders en broertje. Wij vieren kerst dan iets minder uitgebreid, maar dit is ook meer dan prima! Een tweede kerstdag die iets rustiger is, vind ik zelf ook wel prettig. Nou heb ik het geluk dat ik op donderdag pas om 17:00 uur moet werken, maar anders zijn tweede drukke kerstdagen wel erg vermoeiend. Om even weer terug te komen op onze plannen, Robin en ik gaan Indisch koken en daarna kijken we een leuke kerstfilm of spelen we een leuk familiespel! En dan, voor je het weet zijn de kerstdagen alweer voorbij! 

En na kerst volgt natuurlijk oud & nieuw, maar hiervoor hebben wij nog geen plannen gemaakt. Ik denk dat dit een last-minute beslissing wordt. Op dit moment willen wij beiden wel een rustige oud & nieuw, maar zodra het zover is vind ik een feestje pakken ook een goed idee. 

Wat zijn jouw plannen met oud & nieuw? 

Veel liefs,
Eileen