GA IK AFSTUDEREN IN HET BUITENLAND?

De eerste stappen waren gezet, maar hoe is het nu? Ben ik toegelaten voor de minor en mijn afstudeerstage, of moet ik toch op zoek naar iets anders.. Ik vertel je er alles over in deze blog!

De laatste studieweken zijn overleefd en dat betekent lekker vakantie! Maar dat betekent niet alleen vakantie, maar ook het einde van het derde studiejaar. De tijd is voorbij gevlogen en ik kan mij haast niet voorstellen dat het studiejaar alweer  voorbij is. De afgelopen weken heb ik dan ook als onprettig ervaren waarin ik veel keuzes moest maken. In mijn vorige post schreef ik al dat ik twee belangrijke keuzes heb gemaakt, namelijk mijn minor en de plek van mijn afstudeerstage. Toen ik mijn vorige post schreef wist ik nog niet of ik was toegelaten voor de minor en mijn afstudeerstage, maar ondertussen weet ik dat wel!

Allereerst de minor 4-Dimensionaal Leiderschap. Hier had ik mij voor ingeschreven, maar er waren wel toelatingseisen aan verbonden. Ik moest een motivatiebrief en curriculum vitae opsturen. Vervolgens werden deze door de docenten bekeken en besproken. Na enkele dagen wachten zou je een reactie via de mail ontvangen. De uiterlijke datum was verstreken en ik had nog geen reactie ontvangen. Ik was erg teleurgesteld en was ervan uit gegaan dat ik niet was toegelaten. Toch bleef het maar spoken door mijn hoofd en ik besloot om een mail te sturen. Ik had toch minstens wel een mail met de mededeling dat ik niet was toegelaten verwacht. Vrij snel daarop volgde een mail van de minor met de boodschap dat ik was toegelaten! Kort daarop volgde nog een mail met dat het allemaal wat langer duurde, maar dat ik er zeker bij zat. Ik was ontzettend blij en ergens ook wel opgelucht. Ik had me dus weer druk gemaakt om niks.

Waarom nou deze minor? Sluit het wel aan op de PABO? Ja, het antwoord op deze vragen moest ik natuurlijk helder en concreet verwoorden in mijn motivatiebrief. Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat ik het leiderschap erg interessant vind. Tijdens mijn stage ben ik natuurlijk de hele dag bezig met leiderschap, ik geef leiding aan 30 kleuters. Maar ook tijdens mijn vorige bijbaantjes heb ik leidende functies gehad. Dit sprak mij altijd erg aan en ik ben erg nieuwsgierig naar welke vormen van leiderschap er zijn en hoe ik mijzelf hier nog verder in kan ontwikkelen. Daarnaast weet ik nog niet precies wat ik in de toekomst wil, en dan lijkt mij een minor als deze erg handig! Wanneer ik in het onderwijs terecht kom zou ik mijzelf namelijk wel vrij snel omhoog willen werken.

En dan, mijn afstudeerstage. Dat waren een paar hele spannende dagen, althans voor mij dan. Ik had voor mijzelf besloten dat ik naar Curaçao wil om af te studeren. Hiervoor moest ik wederom weer mijn curriculum vitae en een sollicitatiebrief schrijven. We hadden maar drie dagen om deze te schrijven en te versturen, want 4 dagen later was het officiële klik moment voor een afstudeerstage in Nederland. Wanneer je koos voor het buitenland en nog geen reactie had voor de 29e, dan mocht je niet mee doen aan het klik moment. Na het versturen van mijn brief was het dus ook regelmatig mijn mail refreshen. Na twee dagen kreeg ik dan eindelijk bericht en ook dit keer was ik erg teleurgesteld. De eisen van de school zijn vier dage stage lopen en de eisen van de PABO twee en een halve dag. Mijn aanvraag was dus afgekeurd. Ik bedacht mij geen seconde en stuurde dat vier dagen ook prima was. Ik moest én zou die stage plek krijgen. Gelukkig kreeg ik toen al vrij snel reactie dat ik was toegelaten indien ik aan de overige voorwaarden voldeed. En dat deed ik. Ik kan dus met trots zeggen: Ik ga naar Curaçao! 

Vanaf februari 2020 zal ik vijftien weken lang naar Curaçao gaan om daar vier dagen voor de klas te staan. De eerste drie weken kijk je mee en geef je een aantal lessen. Na die drie weken zul je de groep zelfstandig en volledig overnemen. Op vrijdag zal ik werken aan mijn afstudeeronderzoek. Ik zal dus gewoon vijf dagen in de week intensief bezig zijn en twee dagen genieten van mijn weekend. Het duurt allemaal nog even, maar ik kijk hier al enorm naar uit. Het lijkt mij een unieke kans en een hele grote uitdaging. Ik zal jullie dan ook regelmatig op de hoogte houden over de voortgang!

Maar nu eerst? VACAY! Waar gaan jullie naar toe op vakantie?

Veel liefs,
Eileen

10 reacties op “GA IK AFSTUDEREN IN HET BUITENLAND?

 1. Ferdinand | Man Inside zegt:

  Ik heb ook twee semesters in het buitenland gezeten (weliswaar niet om af te studeren) en het was echt de tijd van je leven. Je leert enorm veel als je buiten je comfortzone gaat!

 2. nicole zegt:

  Wat fijn dat je toch naar Curacao kunt voor je stage! En fijne vakantie gewenst. Ik ga nergens naar toe en blijf heerlijk thuis.

 3. Sherry zegt:

  Wat leuk zeg. Heel veel plezier in Curaçao. Ik wilde altijd afstuderen in het buitenland maar dat kon helaas niet vanwege omstandigheden.

 4. Melanie zegt:

  Wat gaaf dat je in het buitenland mag gaan afstuderen. Maar wat moeten deze dagen zenuw slopend zijn geweest zeg,

 5. Elles zegt:

  Klinkt erg leuk, veel plezier op Curaçao! Nu lekker genieten van je vakantie! Ik ga woensdag naar Kroatië!
  Liefs,
  Elles

Reacties zijn gesloten.