EEN BEWOGEN JAAR//VAKANTIE//WHAT’S NEXT?

Zoals de titel al zegt was het afgelopen studiejaar een bewogen jaar en tegelijk ook een belangrijk jaar. Ik moest de oh zo beruchte WisCat toets behalen en natuurlijk gewoon weer mijn 48 studiepunten. Het behalen van de WisCat toets is zoals jullie weten gelukt, maar zijn de 48 punten ook behaald?

Gelukkig kan ik daar sinds een uurtje geleden het antwoord JA opgeven. Het was nog even afwachten op mijn laatste tentamen cijfers, en ook al wacht ik nog op één, mijn 48 punten zijn inmiddels behaald. Onwijs tevreden en stiekem een beetje trots op mijzelf. Tot een aantal weken geleden had ik er namelijk nog maar 23 studiepunten.. en mijn halfjaar vertraging kwam steeds dichter bij. Natuurlijk is een halfjaar vertraging niet het einde van de wereld, maar dit zou niet overeenkomen met mijn gestelde doelen. Loslaten van gestelde doelen vind ik namelijk erg lastig en ik raak hierdoor een tikkeltje onzeker over mijn kunnen. Hierdoor kreeg ik ook een onzeker gevoel over mijn laatste tentamenweek die behoorlijk pittig was. Dagen en nachten lang studeren en je tentamens maken met een slecht gevoel, gelukkig was dit slechte gevoel nergens voor nodig. Doordat ik mijn tentamens nu gehad en gehaald heb, heb ik ook weer meer zelfvertrouwen gekregen en dat heeft me goed gedaan.

Ik moet eerlijk bekennen dat de twijfel zo nu en dan opspeelde: wilde ik dit wel doen? paste deze studie wel echt bij mij? ga ik het redden om deze studie af te ronden? Dit had alles te maken met mijn motivatie en het ineens niet behalen van tentamens, terwijl dit eerst geen optie was. De afgelopen weken heb ik meerdere malen tegen mijzelf gezegd dat als ik zo negatief blijf, het ook gewoon niet gaat lukken. En zie hier, met meer positiviteit mag ik zeggen dat ik nu vakantie heb en dat ik uitkijk naar mijn nieuwe stage volgend studiejaar.

En nu? Vakantie! Helaas begin ik de vakantie niet erg prettig en lig ik al twee dagen ziek op bed. Waarschijnlijk komt alle stress in mij naar boven en wil het er nu uit. Ik had mij hier al wel op voorbereid, want vanaf kinds af aan had ik hier al last van. Na een periode met veel stress word ik ziek, dit duurt een paar dagen, maar daarna is het weer klaar. Ik probeer nu ook gewoon niet zoveel te doen en gewoon lekker te rusten. De drukte komt straks wel weer!

What’s next? Aankomende weken lekker aan het werk bij de schoenenwinkel, werken aan mijn website en leuke dingen doen met vriendinnen. Dingen waar ik enorm naar uit heb gekeken en niet te vergeten, ik ga bijna op vakantie. Dit jaar gaan wij weer naar Frankrijk, maar dit keer niet met zijn twee. Het broertje van Robin en zijn vriendin gaan ook gezellig mee. We gaan naar een camping die lekker aan zee ligt en bijna tegen Spanje aan. Hier hebben wij voor twee weken een luxe tent gehuurd. Ook dit jaar gaan wij met de auto, dus dit wordt een lange rit, maar zeker weten erg gezellig!

Zo, nu zijn jullie weer een beetje up to date, want ik was de laatste weken niet erg actief. Gelukkig heb ik daar nu weer meer tijd voor en zal ik hier ook zeker gebruik van gaan maken. By the way, heb jij onze nieuwe kleding items al gezien? Je vindt ze hier

Wat zijn jullie vakantieplannen en hebben jullie nog leuke tips? Let me know!

Veel liefs,
Eileen

9 thoughts on “EEN BEWOGEN JAAR//VAKANTIE//WHAT’S NEXT?

 1. Bryan zegt:

  proficiat en veel plezier in de vakantie en daarna je stage! Ik moet zeggen dat ik dat vroeger ook wel altijd had! Zo ziek worden na de examens… maar dat betert altijd snel!

 2. Lodi zegt:

  Hopelijk voel je je snel weer beter. je lichaam geeft duidelijk even een signaal. Wel heel fijn van je studiepunten en ik wens je een fijne vakantie.

 3. Haydée zegt:

  Ik werd vroeger na de examens ook vaak ziek! Precies of het is je lichaam dan ‘toegestaan’ om ziek te worden, nadat de adrenaline verdwenen is. Proficiat hoor met je prestatie!!

 4. Stefaan BlogVivant zegt:

  Geniet van de vakantie en geef vooral je lichaam de rust. ik heb dat ook voor na een drukke periode, de dagen van rust gaat men lichaam precies alle stress eruit jagen door koorts te maken en verkouden te worden.

 5. Nicole Orriëns zegt:

  Gefeliciteerd met het halen van de benodigde punten! In mijn omgeving kwam iemand er net eentje tekort en moet daardoor van de opleiding van zijn dromen af!

 6. Nicole Orriëns zegt:

  Gefeliciteerd met het halen van de benodigde punten! In mijn omgeving kwam iemand er net eentje tekort en moet daardoor van de opleiding van zijn dromen af!

 7. Suzanne zegt:

  Ik heb precies het zelfde! Als ik te veel stress heb wordt ik ziek. Vooral vaak heel erg verkouden. Vakantie klinkt goed, veel plezier!

Reacties zijn gesloten.