DINGEN DIE IK ZEKER NIET ANDERS GA DOEN IN 2019

Mijn laatste post is alweer een tijdje geleden en ondertussen is het alweer 9 januari. Voor veel mensen zijn de goede voornemens weer begonnen, maar hoe zit dat eigenlijk bij mij? Heel simpel; die heb ik niet. Ik wil de positiviteit wat meer naar boven brengen en richt bij daarom juist op de dingen die in 2018 voor mij heel veel goed hebben gedaan! Benieuwd?

Goede voornemens daar doe ik niet echt aan. Ik ben van mening dat wanneer je iets wilt veranderen, je dat doet wanneer je daar klaar voor bent. Ik kan me best voorstellen dat wanneer je een rot jaar hebt gehad, je 2019 weer als een nieuw begin kunt zien. Naar mijn idee komen dingen wanneer ze komen en heb je daar niet altijd veel invloed op. Ik wil mij juist richten op dingen die mij goed hebben gedaan en ik ga hier dan ook lekker mee door. Een tip van mij: richt je dan ook niet teveel op de mindere fijne dingen en focus je op waar je goed in bent, wat jou goed doet.

Eén van de voor mij belangrijkste dingen uit 2018 is plannen. Ik praat hier meerdere malen over en had nooit verwacht dat een goede planning zo onwijs veel invloed op je kan hebben. Natuurlijk is dit bij iedereen anders en zou het ook best kunnen zijn dat plannen jou helemaal geen goed doet. Ik heb aan het begin van mijn derde studiejaar de structuurjunkie planner aangeschaft en ik ben hier nog steeds erg blij mee. Door mijn planner intensief te gebruiken creëer ik voor mijzelf veel meer rust. Soms wil en moet ik zoveel dingen tegelijk en daar kan ik best wel gestrest van worden. Ben jij ook iemand die snel gestrest is en het moeilijk vind het overzicht te bewaren? Dan raad ik je zeker een planner aan. Ik kan hierdoor makkelijker mijn studie, werk en bedrijf scheiden en houd meer tijd over om dingen te doen waar ik blij van word.

Doordat ik mijn planner goed kan gebruiken houd ik dus meer tijd over om leuke dingen te doen. In het begin dacht ik dat deze planner mij meer druk zou geven omdat ik dan ook echt zie wat ik allemaal moet doen. Ik kwam er al snel achter dat ik mezelf soms ook wel een beetje gek kan maken. Wanneer je je het even oppakt en gewoon uitvoert, dan blijf je er ook niet telkens mee rond lopen. Daarnaast maak ik in drukke periodes ook altijd de afspraak met mijzelf: twee dagdelen op een dag aan de slag, en het andere dagdeel lekker ontspannen. Geloof me dit werkt en dit probeer ik mijn vriendinnen ook altijd mee te geven. Regelmatig komt er dan ineens een moment dat ik weer inspiratie heb voor andere dingen, wat ook werk gerelateerd is, maar waar ik eerst de tijd en inspiratie niet voor had. Zoiets als nu eigenlijk. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar gewoon veel vaker gedaan waar ik behoefte aan had. Meer met vriendinnen afspreken, meer naar familie gaan en rustmomenten voor mijzelf pakken.

Eén van de dingen die ik het afgelopen jaar heb gedaan is heel veel lekker eten en gezellig borrelen. Ja lekker tegenstrijdig voor veel mensen, want een van de goede voornemens is meestal werken aan het gewicht. Ik ben voorlopig zeker nog niet van plan dit te veranderen. Robin en ik kunnen soms uren tafelen, zowel thuis als in een restaurant. Ik heb het afgelopen jaar veel nieuwe dingen geproefd en een andere voorkeur qua eten ontwikkelt. Voorheen probeerde ik nauwelijks dingen die ik eigenlijk niet kende, maar ik heb het afgelopen jaar veel nieuwe dingen geprobeerd. Ik wil niet zeggen dat ik altijd alles lekker vind, zoals oesters.. maar, mijn lijstje met dingen die ik wel lekker vind is al een heel stuk langer geworden. Dit jaar gaan we daar gewoon mee verder!

Op nog maar 4 EC na heb ik het tweede studiejaar volledig afgerond en ook dit jaar ben ik van plan om in September het derde studiejaar af te ronden. Na de zomer kan ik dan beginnen aan het vierde en ook laatste studiejaar en ik hoop nog steeds dat ik mijn studie in vier jaar zal halen. Natuurlijk is het niet erg om er een halfjaar of jaar langer over te doen, maar in vier jaar zou natuurlijk fijn zijn. Ik rond mijn stage op het speciaal basisonderwijs over 2 weken af en dan begin ik in februari weer aan een nieuw avontuur. Ik zal het tweede semester stage gaan lopen op een Daltonschool, dit betekent voor mij weer een nieuwe uitdaging! Aangezien mijn ervaringen in Denemarken mij onwijs geïnspireerd hebben, ben ik heel erg benieuwd naar mijn bevindingen in het Daltononderwijs.

Dan hebben we natuurlijk ook nog mijn eigen bedrijf. Vorig jaar ben ik begonnen met het verkopen van kleding. Ik moest hier mijn draai wel in vinden, want dit kost meer moeite dan ik van tevoren had verwacht. Ik ben de laatste tijd wat minder actief en zoals ik in een vorige post al schreef, ik werk aan mijn bedrijf wanneer ik hier inspiratie voor heb. Je werk moet je leuk vinden en het moet geen moeten zijn (in dit geval ben ik niet afhankelijk van mijn bedrijf). Eind vorig jaar heb ik onwijs veel ideeën gekregen en ik ben hier achter de schermen ook al druk mee bezig geweest. Eind januari/begin februari heb ik mijn tentamens en 14 februari stap ik in het vliegtuig naar de zon, daarna zal ik meer met jullie gaan delen over de nieuwe stappen die ik wil gaan zetten!

MAAR VOORAL GAAN GENIETEN VAN ALLE MOOIE DINGEN!

Tot zover mijn positieve voortzettingen in 2019. Ben jij al begonnen met je goede voornemens of ben je hier ook niet zo van?

Veel liefs,
Eileen