Dingen die ik in 2018 anders ga doen!

De eerste drie dagen van het nieuwe jaar zijn alweer bijna voorbij en veel mensen zijn alweer aan hun goede voornemens begonnen. Ik heb voor mijzelf ook een aantal dingen op een rijtje gezet die ik het komende jaar anders wil gaan doen. Lees je mee?

Propedeuse behalen
Eén van de dingen die ik in de komende maanden wel moet behalen is mijn propedeuse. Hiervoor moet ik de WisCat halen, mijn grote struikelblok. Ik ben alweer een aantal weken aan het oefenen voor dit tentamen, onder andere door het volgen van bijlessen. Zodra ik mijn tentamen heb gehaald, heb ik ook mijn propedeuse behaald. Dit was natuurlijk mijn doel voor het afgelopen jaar, maar die heb ik helaas niet behaald. Vol goede moed gaan we er gewoon tegen aan en hopelijk heb ik over 1 maand mijn propedeuse!

Plannen
Ik loop altijd met veel chaos in mijn hoofd rond. Ik moet naar stage, colleges volgen, werken, bloggen, webshop bijhouden, afspreken met vriendinnen, sporten, tijd voor mezelf en voor mijn vriend. O ja, studeren komt er nog eens achteraan. Met het maken van een goede planning en mijzelf hier ook aan houden kom je al best ver. Nou is het maken van een planning vaak niet zo’n probleem, maar het uitvoeren hiervan vind ik lastig. Ik kan hier niet consequent genoeg in zijn, en ik zoek andere dingen die ik ook zou moeten doen boven mijn planning. Het gevolg hiervan is stress voor mijn tentamens. In de laatste maanden van het afgelopen jaar heb ik al gewerkt aan dit deel. Ik probeer voor mezelf twee dagdelen per dag uit te kiezen die ik besteed aan mijn studie en/of website. Als ik naar stage of colleges ga, heb ik geen kiezen, maar probeer ik in de vrije uurtjes daartussen te werken. Het overige dagdeel mag ik van mezelf andere dingen plannen. Natuurlijk doe ik dit niet elke dag, maar wanneer ik onrust heb, helpt het echt.

Quality time 
Tijd met vrienden, familie en jezelf. Het is toch wel een van de belangrijkste dingen die er zijn. Doordat ik dus met veel chaos in mijn hoofd loop, heb ik soms het idee dat ik ergens geen tijd voor kan maken of heb. Nu ik mij al beter aan mijn planningen probeer te houden, merk ik dat die tijd er echt wel is. Ten eerste kan ik veel meer genieten van die momenten met vrienden, familie of mezelf, maar neem ik hier ook echt de tijd voor. Het heeft namelijk helemaal geen zin om met onrust in je hoofd rond te lopen, want je gaat er helemaal niet beter van presteren. Daarnaast wil ik ook meer tijd besteden aan mijn blog. Ik ervaar dat ik het bloggen erg prettig vind om te doen en jullie leuke reacties maken mij helemaal blij!

Fit
Zodra ik mijn WisCat heb gehaald zal ik mij stukken beter voelen. Ik heb de afgelopen maanden veel last gehad van stress op een manier waarvan ik hoopte het niet zo jong te ervaren. Soms vind ik dat nog steeds moeilijk te begrijpen, want je bent je er pas laat van bewust. Ik voelde me hierdoor ook niet fit en probeerde zoveel mogelijk te slapen. Sporten stelde ik uit en in gezond eten had ik ook niet altijd zin. Sinds twee weken ga ik weer naar de sportschool en ik probeer weer gezonder te eten. Ik vind persoonlijk gezond eten over het algemeen ook veel lekkerder. Daarnaast probeer ik ook veel meer water te drinken, want water is natuurlijk in zoveel opzichten goed voor je. Heb jij nog tips voor lekkere gezonde recepten? Let me know!

Wat zouden jullie dit jaar anders willen aanpakken dan in het afgelopen jaar?

Veel liefs,
Eileen

Een reactie op “Dingen die ik in 2018 anders ga doen!

Reacties zijn gesloten.