Ben jij gelukkig met wat je doet?

Hoe gelukkig ben jij eigenlijk met je huidige situatie? Staan jouw doelen of wellicht dromen aan het einde van de weg die je nu volgt, of wijk je de hele andere kant op? Best moeilijk om hier goed antwoord op te geven, toch?

Je zult wellicht wel denken: waar komen al deze vragen ineens vandaan? Hoe kom je hierbij? Geloof me, ik krijg de vraag: “Wat wil je hierna gaan doen?” de laatste erg vaak. Best logisch ook, ik zit in het laatste jaar van mijn studie en volg momenteel een minor die niet direct in verbinding staat met de PABO. Een hele bewuste keuze met oog op de toekomst. Daarnaast ga ik in februari voor zo’n vijf maanden verhuizen naar Curacao om mijn afstudeerstage en scriptie te doen. Ja en dan? Hmm.. ik werd mij bewust van het feit dat ik het wellicht ook nog niet echt weet. Alweer niet en ik was zo onwijs enthousiast de afgelopen drie jaren!

Wanneer ik terug denk aan zo’n 8 jaren geleden, stond ik op hetzelfde punt als nu alleen was ik 8 jaar jonger. De eindexamens stonden voor de deur en ik moest kiezen voor een vervolgopleiding. Ik had werkelijk geen idee, want mijn droom om iets met sporten te doen viel in een periode daarvoor in duigen. Het was niet onmogelijk, maar door de vervelende ervaringen met betrekking tot mijn gezondheid had ik er niet heel veel plezier meer in. Ik moest voor iets anders kiezen en kwam door een voorlichting bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialiste terecht. Ik vond op dat moment vrij weinig andere opleidingen interessant en dat moest het maar worden. Toen ik bij die voorlichting zat voelde het wel goed en werd ik direct enthousiast. Dat was dan ook een teken voor mij dat ik dat wilde gaan doen.

Zo gezegd, zo gedaan. Drie jaren op het MBO volbracht, diverse stages gelopen en in het weekend een baantje bij de action. Heerlijke, zorgeloze tijd als ik daaraan terugdenk. Anyway, vervolgens koos ik voor de kappersopleiding, want dat sloot goed aan op mijn werkplek in de schoonheidssalon. Ik wist wederom weer niet wat ik anders wilde gaan doen en ik dacht: “Het zijn maar twee jaren.” Ja, deze twee jaren verliepen toch een keer zo moeilijk dan de voorgaande drie jaren, aangezien het kappersvak toch niet helemaal mijn ding bleek te zijn. Ik vind het onwijs leuk om mijn lieve vrienden en vriendinnen te knippen en te kleuren, maar zes dagen in de week in een kapsalon werken? Eh.. Hell no. Ik wisselde van werkplek, maar ook daar werd ik alles behalve happy van. Daarna ronde ik de studie af en nam ontslag. Ik was er even he-le-maal klaar mee en zocht ondertussen naar een andere studie.

Ik kwam terecht bij de PABO, waarvoor ik drie toelatingstoetsen moest doen. Alleen deze toelatingstoetsen motiveerden mij al om me voor de volle honderd procent in te zetten, want het studeren had ik best wel gemist. Ik ben echt iemand die het heerlijk vind om mijn eigen kennis en kunnen verder te ontwikkelen. De toetsen haalde ik en ik was toegelaten tot de opleiding. Ondertussen vond ik een nieuwe weekend baan bij de Van Arendonk schoenen en ik was er helemaal klaar voor.

De afgelopen drie jaren heb ik met veel plezier de opleiding gevolgd, mijn stages gelopen en in de weekenden gewerkt in de schoenenwinkel. Voor de vakantie koos ik voor de minor 4 – Dimensionaal leiderschap en dit is echt een goede keuze geweest. Je raad het al: de uitdaging op de PABO raakte ik een beetje kwijt en deze minor biedt mij weer nieuwe uitdaging. Nieuwe docenten, nieuwe vakken, nieuwe klasgenoten en een super leuke plek voor mijn praktijkopdracht. Ik merk dat ik het leuk vind om even niet met de PABO bezig te zijn, maar dat ik dit wel in de toekomst op veel gebieden kan toepassen. Ook in het onderwijs en dat betekent momenteel win – win.

Na deze minor ga ik naar Curacao en daarna hoop ik afgestudeerd te zijn en dan? Ja, goede vraag! Ik ben ervan overtuigd dat ik in ieder geval een aantal jaren voor de klas wil gaan staan en mijzelf binnen het onderwijs hogerop wil werken. Hiervoor komt de minor dus ook goed van pas. Ik sta echt met hart en ziel les te geven, maar om dit tot mijn pensioen te doen zie ik niet voor me. Dat zou ik met geen enkele studie of baan voor mij zien denk ik. Ik heb gewoon echt afwisseling nodig én ik ben nog niet klaar met studeren!
Ik ga mij verdiepen in een minor of mooie aanvulling op de PABO, want na negen jaar studeren ben ik er nog steeds niet helemaal klaar mee. Sommige mensen zeggen: je kunt altijd nog verder studeren, maar ik ben van mening dat wanneer je er nog zin in hebt, de motivatie nog hebt om door te gaan, je dit zeker moet doen.

Ben ik momenteel gelukkig met wat ik doe? Op dit moment voel ik mij goed bij de keuzes die ik heb gemaakt, maar ik vind het soms wel lastig dat ik nog steeds geen duidelijk doel voor ogen heb. Ik heb een aantal ideeën die echt steeds meer vorm krijgen en waar ik in geloof, maar die kan ik nu nog niet met jullie delen. Ben ik gelukkig met wat ik nu doe voor 24|7 MUSTHAVES? Nee, ik zou zo graag zoveel meer tijd en energie hierin steken, want dat geeft mij écht voldoening. BINNENKORT MEER!!

En nu jij? Hoe gelukkig ben jij met wat je doet?

Veel liefs,
Eileen6 reacties op “Ben jij gelukkig met wat je doet?

 1. tamara zegt:

  Ik ben in principe wel gelukkig met wie ik ben en met wat ik doe maar er zijn altijd nog wel wensen en doelen natuurlijk

 2. Amina zegt:

  Ik ben door heel veel tijdschriften en programma’s zo in de ban geraakt van “je passie vinden” en “doen wat je leuk vindt” dat juist datgene waarvan ik dacht dat het me leuk leek, het toch niet was. Wél weet ik nu nog beter wat wel en niet bij me past. Maar ik denk dat je (zonder een hoge stapel geld) niet altijd kunt gaan doen wat je leuk vindt en dat dat ook helemaal ok is. En dat dat ook het leven is. Maar dat is mijn bescheiden mening hoor 🙂

 3. Henk zegt:

  Geluk is zo’n niet te vatten begrip. Zit ik momenteel goed in mijn vel? Ja dat zeker, maar zijn altijd dingen om van te dromen.

 4. Fay zegt:

  Als het een troost mag zijn: er zijn zoveel mensen die tewerkgesteld zijn in een totaaaaal andere sector dan die waarvoor ze studeerden! Alles wijst zichzelf wel uit met tijd! Zo heb ikzelf een koksopleiding gedaan en de job jarenlang met veel plezier uitgeoefend, maar toen was ik zwanger en besefte ik dat horeca en een gezin heel slecht te rijmen valt. Nu heb ik een lerarendiploma op zak en doe ik iets wat ik graag doe EN ben ik voldoende thuis voor mijn gezin

Reacties zijn gesloten.