BACK TO LIFE: STUDY//WEBSHOP//BLOG

Back to life; Gisteren vond mijn introductiedag alweer plaats en dat betekent dat ik nu toch echt weer aan de slag moet. Na een heerlijke, relaxte vakantie ben ik hier ook wel weer aan toe. Mijn motivatie is nog niet helemaal waar hij hoort te zijn, maar die is er waarschijnlijk snel genoeg weer zodra mijn stage eindelijk begint. Aangezien het komende studiejaar mij een hele hoop te wachten staat, probeer ik mij dit jaar echt goed voor te bereiden. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder.

WORK WORK WORK

Yes! Naast mijn studie en mijn eigen bedrijf werk ik natuurlijk nog steeds bij Van Arendonk. Ik heb hier pas geleden een vast contract mogen tekenen waar ik natuurlijk super blij mee ben. De weken voor de vakantie en tijdens de vakantie heb ik een stuk minder gewerkt dan voorheen. Ik merkte dat het mij even te veel werd en besloot een stapje terug te doen. Op dat moment vond ik dat natuurlijk best moeilijk, maar ik heb er wel van kunnen genieten. Eigenlijk zou ik zelf dan ook verwachten dat ik deze planning qua werk aan zou houden, maar ik heb eigenlijk wel zin om weer iets meer te gaan werken. Dus daar ga ik weer: iedere donderdagavond en om de week op zaterdag of zondag. Het past gewoon beter bij mij om naast mijn studie lekker te werken en het zorgt ervoor dat ik mij beter aan de planning kan houden. Iets te veel vrijheid zorgt ook voor iets te veel uitstellen ;). Bovendien vind ik de sociale contacten ontzettend prettig.

SPECIAAL BASISONDERWIJS

Another yes, want vanaf maandag mag ik aan mijn stage beginnen op het speciaal basisonderwijs. Via mijn studie kun je ervoor kiezen om je stage te laten plaatsen door het stagebureau van de opleiding of om zelf op zoek te gaan naar een plaats. Ik heb het de afgelopen drie jaar via het stagebureau gedaan, omdat wanneer je zelf op zoek gaat je maar een hele beperkte keuze hebt. Daarnaast zijn de stageplekken die via de pabo gaan naar mijn idee prima en zijn de contacten al gemaakt. Door het te laten regelen heb je natuurlijk wel veel minder inspraak en is het afwachten waar je terecht komt. Gelukkig hebben ze iets met mijn voorkeur gedaan, want ik wilde het derde studiejaar heel erg graag in het speciaal onderwijs stage lopen. Het reguliere onderwijs geeft mij niet meer zoveel uitdaging en ik wil mij verder ontwikkelen in het bieden van hulp aan kinderen met leerproblemen, gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen. Daarnaast heb ik de keuze gemaakt om verder te gaan met het jonge kind. Dat betekent dat ik mijn stages zal lopen in de onderbouw. Ik kan dan ook niet wachten om maandag te beginnen!

PLANNEN

Naast mijn twee dagen stage heb ik nog drie collegedagen die aardig goed gevuld zijn. Doordat deze meer gericht zullen zijn op het jonge kind, spreken de colleges mij nu al meer aan. De eerste twee jaren waren vooral gericht op zowel het jonge als het oude kind, maar ik ga mij nu verder ontwikkelen in het jonge kind.
Omdat ik in de week één dag over houd waarbij ik niet naar college, werk of stage hoef, heb ik besloten de planner van structuurjunkie aan te schaffen. Deze ontvang ik morgen in de brievenbus en zal hier binnenkort een review over schrijven. Deze planner kun je gebruiken wanneer je wilt, want er staan geen vaste dagen of weken in. Wil je hem een tijdje niet gebruiken? Dan sla je gewoon een tijdje over. Persoonlijk spreekt mij dit erg aan, omdat ik een agenda niet altijd intensief gebruik en hierdoor soms weken oversla. Daarnaast bevat de planner twaalf uitdagende challenges om en gestructureerd leven vol te houden. Benieuwd naar de planner? Je shopt hem hier.

Naast het plannen moet ik mij natuurlijk nog wel wat verder voorbereiden voor mijn studie. Ik heb dit zelf gedaan door mij in te schrijven voor de courses van de vakken die ik de komende periode moet volgen. Ik lees deze altijd even door, bekijk de tentamenstof en wat voor tentamen het is. Vervolgens bekijk ik welke boeken ik nodig heb. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nooit alle boeken direct bestel. Meestal wacht ik eerst even af of de boeken wel echt aan bod komen en van belang zijn. Soms moet je namelijk boeken aanschaffen die je helemaal niet nodig blijkt te hebben en zeg nou zelf, dat is toch een beetje zonde?

WEBSHOP//BLOG

Niet te vergeten blijf ik natuurlijk gewoon werken aan mijn webshop & blog. Door middel van de planner wil ik ook dit wat gerichter bij gaan houden. Op dit moment zijn alle zomeritems in de sale en zullen er binnenkort nieuwe herfst en winter items verschijnen. Ik zal regelmatig een post met jullie delen, maar niet iedere dag. Ik vind het belangrijk dat de artikelen die ik schrijf persoonlijk zijn waarin ik mijn eigen ervaringen met jullie deel. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn blog dicht bij mijzelf blijft en daarom zal ik geen artikelen schrijven over van alles en nog wat. Heb jij wel een té gek idee voor mijn blog of webshop? Dan mag je het natuurlijk altijd met mij delen!

Hoe hebben jullie je voorbereid op het nieuwe studiejaar? Of op de start na de zomervakantie?

Veel liefs,
Eileen

Een reactie op “BACK TO LIFE: STUDY//WEBSHOP//BLOG

  1. Pingback: HOE GAAT HET EIGENLIJK MET MIJ? - 24|7 Musthaves

Reacties zijn gesloten.