5 DINGEN DIE JE NOG NIET WIST OVER MIJ

Denk je mij ondertussen goed te kennen? Er zijn genoeg dingen je wellicht nog niet wist over of van mij en vandaag deel ik er maar liefst vijf met jullie! Lees je mee?

Hutspot
Naast pizza en patat heb ik nog a favorite thing to eat, namelijk hutspot! En niet zomaar hutspot, maar hutspot zoals mijn moeder het altijd maakt. Dit is ook een van de dingen die ik stiekem wel een beetje mis nu ik bijna drie jaar uit huis ben. Ik kon mij hier altijd onwijs op verheugen en kon hier nooit genoeg van krijgen. Dus mam, wanneer ik weer komen eten: hutspot! Robin heeft het ook wel eens gemaakt, maar die smaakt lang zo lekker niet (sorry Rob).

Sport
De laatste jaren doe ik nauwelijks nog iets aan sport, maar ik heb in het verleden onwijs veel gesport. Ik zwom in de selectie van ons zwemteam in Appingedam, waarbij ik minimaal vier keer per week in het zwembad lag. Daarnaast heb ik nog een tijdje op voetbal gezeten, wat ik ook onwijs leuk vond. Ik voetbalde toen in een gemixt team van jongens en meisjes. Naast het sporten in mijn vrije tijd heb ik twee jaren de sportklas gedaan. Dit was een mogelijkheid bij ons op school. Je kreeg dan gecombineerde vakken waardoor er meer tijd was om te sporten. Iedere twee á drie weken behandelde je een andere sport. Je ging dan naar de vereniging of club toe en kreeg daar ‘lessen’.

Wegens ziekte die meerdere malen op kwam treden, heb ik toen der tijd besloten om ermee te stoppen. Het was onmogelijk om nog een eerste helft te voetballen en hoe ik mij na het sporten voelde was niet meer vertrouwd. Tot de dag van vandaag mis ik het nog steeds, maar heb ik geleerd om te accepteren dat sporten zoals toen niet meer mogelijk is. 

Lezen
Er was een periode van een aantal jaren dat ik nauwelijks meer aan het lezen was in een fijn boek. Natuurlijk lees ik onwijs veel voor mijn studie, maar lezen in mijn vrije tijd? Geen denken aan! Als kind las ik wel erg veel en kon ik uren in de bibliotheek doorbrengen. Iedere keer weer op zoek naar leuke boeken. Dit jaar ben ik het lezen weer een beetje gaan oppakken en dit doet mij altijd goed. Vaak doe ik dit heel even voor het slapen gaan en daarna val ik met een rustig gevoel in slaap. Op andere momenten overdag lukt het mij nog niet zo goed. Ik ben dan een en al onrust.

Onrust
Zoals ik net al benoemde, ik ben overdag een en al onrust. Gek, want ik had hier voor mijn studie eigenlijk nooit zoveel last van. Ik kon dan uren lang hangen op de bank of in mijn bed en alleen maar series kijken. Tegenwoordig lijkt dit wel onmogelijk. Ik ben de afgelopen week vier dagen ziek geweest en ben er dan ook he-le-maal klaar mee. Zo klaar, dat ik de tv niet eens meer aan druk. Ik heb natuurlijk een druk leven, maar kan ook echt heel moeilijk mijn rust nemen. Er is altijd wel iets wat ik wil doen en zou moeten doen. Tegenwoordig kan ik iets beter plannen waarbij ik mij mijzelf mijn relax momenten ook gun, maar toch.. het blijft moeilijk!

Sweet, sweeter, sweetst
Een hele slechte kwaal, maar i love candy!! Ik ben er gek op, hoe zoeter hoe beter. De laatste tijd ben ik (helaas) een beetje afgekickt dankzij Robin. Geef je mij een zak snoep, dan is hij even later op. En niet alleen met snoep hoor, ik deed bijvoorbeeld ook altijd een behoorlijke schep suiker in mijn thee. Hier ben ik nu ongeveer twee jaar lang al mee gestopt, maar héél soms kan ik het niet laten. Dus wil je mij vrolijk maken op een mindere dag? Geef mij gewoon iets zoets en het is weer klaar! 🙂

Wat zijn dingen van jou die nauwelijks iemand weet?

Veel liefs,
Eileen